„Sunt sigur de asta. Vom avea cea mai semnificativă majoritate pe care vreodată o forță politică a avut-o în Parlamentul României. Va fi mai mare decât a avut FSN în 1990. O să vedeți”, a decretat președintele PNL, Crin Antonescu. Iar din teritoriu raportările către centru indică „producții de parlamentari ai USL” de 100% în 17 județe ale țării. Liderii Uniunii încearcă să transforme voturile oamenilor în cât mai multe mandate în viitorul Parlament. Spre exemplu, dacă într-un județ USL va lua pe vot politic 60%, în mandate votul se poate transforma în 100% din mandatele din județul respectiv.
„Vom lua toate mandatele, zece la Camera Deputaților, patru la Senat”, a spus pentru gândul președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu.
Sigur de victoria totală în județul pe care-l conduce este și președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan. „Sigur USL va câștiga cele opt colegii, iar ținta mea este câștigarea tuturor mandatelor”, a declarat pentru gândul Oprișan.
De la Iași, primarul Nichita, aflat în echipă cu vicepreședintele PNL, Relu Fenechiu, promite 17 parlamentari în viitorul Parlament. Scorul USL în județ, de aproximativ 65%, se va transforma astfel în 100% din mandatele puse în joc.
Din Mehedinți, după valul de primari care s-au alăturat USL, situația se anunță la fel de roz pentru Uniune. „Vom câștiga toate mandatele din județ, patru la Camera Deputaților și cele două pentru Senat”, a declarat pentru gândul președintele CJ Adrian Duicu.
Județul vecin, Caraș-Severin, aflat sub paza noului liberal Sorin Frunzăverde transmite la centru cifre la fel de încurajatoare. „Vom câștiga șapte din șapte, cinci pentru Cameră și două pentru Senat”, a precizat pentru gândul liberalul Marcel Vela.
Președintele CJ Călărași, Răducu Filipescu, nu are emoții și a declarat pentru gândul că toate cele șapte colegii aflate în competiție vor reveni candidaților USL.
În Ialomița, USL mizează că va câștiga toate colegiile din județ. Președintele Consiliului Județean, Silvian Ciupercă, a spus că toate cele șase colegii vor reveni USL.
Optimist este și președintele PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău. „Nu cred că va scăpa vreunul de la PDL în Parlament. Vor fi șase din șase”, a spus social-democratul.
„Nici măcar nu va fi bătălie în vreun colegiu, vom câștiga toate colegiile”, a declarat pentru gândul președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache. În Ilfov, candidează miniștrii Eduard Hellvig și Radu Stroe.
Nici Vasluiul nu se lasă mai prejos și țintește cele zece colegii de parlamentar. „Cu realism vă spun că vom câștiga în toate cele zece colegii. Nu am făcut sondaje decât într-un singur colegiu, dar stăm bine în toate”, a spus pentru gândul pesedistul Dumitru Buzatu.
Deputatul Andrei Dolineaschi anunță un scor perfect pentru USL și în județul Botoșani, toate cele nouă colegii vor reveni candidaților Uniunii.
Liberalul Mihai Voicu a declarat pentru gândul că USL va câștiga toate cele 15 colegii din județul Dolj. „Poate mai avem semne de întrebare asupra unuia”, a adăugat Voicu.
Un alt județ de „nota zece” pentru USL este Olt, unde deputatul Florin Iordache susține că toți cei zece candidați ai Uniunii se vor impune.
În „scenariul optimist” al președintelui CJ Bacău, Dragoș Benea, USL obține toate cele 14 mandate, în cel realist 13 mandate, iar în cel pesimist doar 12 mandate.
Potrivit estimărilor USL, la alegerile din 9 decembrie, se așteaptă ca „producții perfecte de 100″ să se mai înregistreze în județele Teleorman, Argeș și Gorj.
Sub scorul perfect se anunță și județul Bistrița Năsăud, unde din cele șase colegii, USL, prin vocea președintelui CJ, Radu Moldovan, anunță victoria în cinci.
Din județul Suceava, care începe să devină fief USL, președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, a declarat pentru gândul că Uniunea va avea după 9 decembrie zece parlamentari. În județ sunt 14 colegii.
O situația specială se înregistrează în București, unde Crin Antonescu a declarat că USL va câștiga toate colegiile. Singura problemă o constituie dacă cei din USL vor îndeplini și condiția de a avea peste 50% din voturi pentru a deveni automat parlamentari.
În cazul în care nu obțin 50% din voturi, deși se vor clasa pe primul loc în opțiunea electoratului, ei nu se vor regăsi în viitorul Parlament, deoarece USL nu va beneficia de redistribuire.
De altfel, printre candidații USL aceasta este principala preocupare: să obțină peste 50% pentru a avea asigurat mandatul de parlamentar. Deoarece foarte mulți candidați sunt cotați cu șansa de a trece acest prag, candidații USL care nu au peste 50% nu vor intra în Parlament deși s-au clasat pe primul loc.